web79 blog

Reszponzív weboldal tervezés

A 2014-es év egyik meghatározó internetes trendje a reszponzív weboldalak alkalmazása. Blog bejegyzésünkben ezt a honlapkészítési eljárást járjuk körül kicsit részletesebben. Ha önt is érdekli mi is ez akkor olvasson tovább.

reszponzív webdesign

A reszponzív weboldal készítési technikát az internethasználatra alkalmas eszközök fejlődése és terjedése hívta életre. Az internetezésre használt eszközök sokszínűsége leginkább kijelsőik méretében nyilvánul meg. Honlapokat böngészhetünk hatalmas televízió képernyőkön, asztali számítógép monitorán, laptop kijelzőin, tabletek és okostelefonok megjelenítőin. Megfogalmazódott tehát az igény, hogy a weboldalak minden eszközön kiváló felhasználói élményt nyújtsanak, miközben sem az egységes design, sem használhatóság nem szenved csorbát.

Az böngészésre alkalmas kütyük terjedésének kezdetén a problémát külön mobil eszközökhöz optimalizált honlapok készítésével oldották meg. Ezen módszer hátulütője a tartalom feltöltése volt. A publikálni kívánt információkat már két külön weboldalon is el kellett helyezni. A honlap tulajdonosok számára ez kényelmetlen és drága megoldás volt.

Így jutottunk el a reszponzív weboldalak megszületéséhez. Az ilyen honlapokra elég egyetlen alkalommal elhelyezni a tartalmakat. A rendszer észleli milyen eszközről keresi fel a látogató a honlapot és annak megfelelően tördeli, méretezi a tartalmat. Elég egy weboldalt elkészíteni, ami minden eszköz kijelzőjéhez képes alkalmazkodni.

A web79.eu oldal is alkalmazza ezt a technológiát, így látogatóink ezt a 2014-es trendeknek megfelelő megjelenítési módszert élvezhetik honlapunk használata közben is. A honlapkészítés előtt álló ügyfeleinknek mi már kimondottan az ilyen oldalakat ajánljuk. A reszponzív weboldalak elkészítése nálunk nem kerül plusz költségébe a megrendelőnek. Hs ön is szeretné ezt a modern és hasznos megjelenési módot használni készülő honlapjához keressen minket elérhetőségeinket, vagy kérjen személyes találkozót Debrecen, Nyíregyháza vagy Mátészalka területén.

Vissza