web79 blog

A google keresőjében előnnyé válik a mobilbarát megjelenés

Eddig csak egy cimkével jelölte a google a keresési találatok között a mobilbarát weboldalakat. 2015 április 21-től ez a tulajdonság az eddiginél fonotsabbá válik majd a keresési rangsorban való elhelyezkedés szempontjából.

A google bejelentése alapján jelentős változásokat fog bevezetni a mobil eszközökön történő keresések találati rangsorolásában. Az ilyen eszközökön a kereső előrébb sorolja majd azokat a weboldalakat, webáruházakat, melyek alkalmasak a kisebb képernyőkön való megjelenésre. Ennek köszönhetően a kritériumoknak megfelelő oldalak releváns tartalmai előkelőb helyen jelennek majd meg, míg a mobil eszközökre nem optimalizált oldalak jelentősen hátrébb sorolódnak. A google által bevezetett változás világszerte egyszerre, április 21-től kerül bevezetésre, ennek megfelelően magyar weboldalakon is.

google mobil találat
Így jelöli a google keresője a mobilbarát weboldalakat

A google változtatása nem egy új ötlet nyomán kerül bevezetésre. A keresőjéről ismertté vált vállalat már évek óta igyekszik hangsúlyozni a mobilbarát megjelenés fontosságát. A "Mobilbarát" címkét a tavalyi év novemberében vezették be. Ekkor még csak annak jelzésére, hogy a kisebb képernyőn is megfelelően fog az adott oldal megjelenni. Ennek a kritériumnak már az olyan oldalak sem tudnak megfelelni, melyek FLASH technológiát használnak tartalmuk megjelenítésére. Ezt ugyanis napjainkban a vezető mobil operációs rendszerek (Apple iOS és ANDROID) egyike sem támogatja, nem is jeleníti meg.

Ha vállalkozása, cége számára is fontos a webes megjelenés akkor ideje ellenőriznia, megfelel e az ön által üzemeltetett weboldal, webáruház a google kereső kritériumainak. Ezt könnyedén megteheti az erre a célra létrehozott weboldalon. Ha oldala nem felel meg a teszten, ideje elgondolkodnia a fejlesztéseken, mert egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a mobil eszközök. A weboldalak látogatói egyre nagyobb arányban használnak mobiltelefonokat és tableteket a világhálón való információszerzésre és nem utolsó sorban vásárlásra.

Ügyfeleink számára már eddig is hangsúlyoztuk a mobil eszközök fontosságát. Ennek megfelelően már nem is adunk át olyan weboldalt vagy webáruházat, mely ne felelne meg maradéktalanul a kis méretű képernyőkön való megjelenés kritériumainak. Ha az Ön cégének weboldala nem ilyen és szeretné ha nem maradna le és veszítene ügyfeleket eme hiányosságból kifolyólag, keressen miket bizalommal és ingyenes tanácsadással állunk rendelkezésére.

Vissza